IRONMAN 70.3 Luxembourg – Région Moselle 2017

Day before raceday:
Zaterdag zoals gewoonlijk alles klaar zetten in de transition fiets klaar zetten en beide transition bags maken en ophangen in de rekken daarna het water gedeelte wat verkennen want dat is mijn zwak punt.

Raceday:
Het was een rolling start. Ik heb mij gezet in de zwem box van 45 minuten, wetsuit aantrekken en dan wachten op de start. Na de start mochten we het water in in groepjes van 3 om de 2 seconden. Eens in het water ging het zeer goed. Ik voelde dat men zwemmen zeer vlot ging en dat ik een goed tempo had, 1900meter met 2 bochten.
Eens uit het water op 33 minuten wat mijn record tijd is begon ik aan mijn fiets gedeelte, de eerste 37 km waren langs de rivier en daar weet ik dat het zeer snel kan gaan, na 37 km met een gemiddelde van dik over de 35km/h begon ik aan de stijle heuvels van Luxemburg Duitsland en Frankrijk, stijle korte bergop samen gevoegd met lange lichte bergop.
Waar ik uiteindelijk toch nog een mooi gemiddelde heb gehaald.
Vorig jaar had ik teweinig gedronken en de laatste 20km een zware klop gekregen dus dit jaar zeer veel aandacht besteed aan het eten en drinken op de fiets wat me uiteindelijk zeer goed heeft geholpen. Na het uitrijden van het fietsgedeelte terug de transition in en daar omkleden voor het loopgedeelte. Eens beginnen lopen na 10 km kwam de vermoeidheid en dat betekent dat de krampen ook niet lang op zich zouden wachten waardoor ik soms eens moest beginnen ver boven mijn pace moest gaan om het vol te houden. Maar uiteindelijk met een paar keer te moeten stappen door de krampen zag ik de finish en dat geeft altijd een extra boost en emotie als je over de finish komt. Luxemburg is een zeer mooie wedstrijd en ben van plan om mijn 3e medaille te halen met een strakke tijd in 2018 waar ik zeer hard naar uit kijk.

 link: here

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux